Δραστηριότητες Σχολείου


Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής / Φυσικών "Αριστοτέλης" Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής

Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής
Ανακοίνωση ? Δελτίο Τύπου
Το 10/Θ Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου Λέσβου επελέγη από την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση ως Εξεταστικό Κέντρο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης» 2017. Το Σχολείο ανταποκρίθηκε με επιτυχία και σε αυτήν την επιστημονική και εκπαιδευτική πρόκληση μαζί με δεκάδες σχολεία όλης της χώρας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες ανήκουν στη Διεύθυνση του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, ενώ ευχές για καλή πρόοδο συνοδεύουν την προσπάθεια των μαθητών.
Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών και Φυσικής «Αριστοτέλης» για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας δίνουν την ευκαιρία για άμιλλα μεταξύ των μαθητών και δυνατότητα συναγωνισμού τους σε ένα ευρύτερο των σχολείων τους περιβάλλον. Τελικά δίνουν και τη δυνατότητα επιλογής τους από τον Διαγωνισμό «Αριστοτέλης» για τους μαθητές της Γ? Λυκείου στην Ελληνική Ομάδα Μαθητών που συμμετέχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής κάθε χρόνο.
Πληροφορίες και τα θέματα με τις λύσεις των Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων έχουν αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους http://micro-kosmos.uoa.gr και www.εεφεε.gr του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εταιρείας Φυσικής, που διοργανώνουν τους Διαγωνισμούς Φυσικών/Φυσικής «Αριστοτέλης».


Η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή
για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικών/Φυσικής «Αριστοτέλης»
και την Ελληνική Συμμετοχή στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής

Οι Δραστηριότητες του Σχολείου Μας

Το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου ? Λέσβου, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει μια σειρά από δραστηριότητες και παίρνει πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και του σχολικού χώρου.

Οι μαθητές μας γνωρίζουν νέα πεδία δράσης, ασχολούνται με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, αναλαμβάνουν ατομικές και ομαδικές εργασίας και γενικά βρίσκουν το δρόμο για να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.eksofyllobibliou

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων πρωτοβουλιών είναι η συγγραφή του βιβλίου «Οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια της Αγιάσου» που εκδόθηκε το σχολικό έτος 2002-2003 στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.(Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο)

Με την οικονομική στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και της Νομαρχίας Λέσβου, επισκεφτήκαμε τον Μάιο του 2004 το Βοσνιακό Μπροντ όπου έγινε η α? φάση της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Σάββας» της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Στόχος μας ήταν η καλλιέργεια της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των λαών, η κοινωνικοποίηση των μαθητών, η επαφή με ξένους πολιτισμούς και διαφορετικό τρόπο ζωής και η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών, που συνδέονται με παραδοσιακούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης. Η β? φάση της αδελφοποίησηςβ? φάση της αδελφοποίησης έγινε στην Αγιάσο ? Λέσβου τον Ιούλιο του 2004.

Η αμοιβαία ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών των δύο σχολείων, κατέστησε τους μικρούς μαθητές πρεσβευτές της Ελληνοβοσνιακής φιλίας, έφερε πιο κοντά τους δύο λαούς, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στην ειρήνη, στη συνεργασία, στην ελπίδα για μια πιο συνεκτική κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο στην ανθρωπότητα.cd

Συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία μας στο χώρο του πολιτισμού, σαν αποτέλεσμα της αδελφοποίησης των δύο σχολείων μας εκδώσαμε ένα μουσικό CD με τον τίτλο «Ελληνοσερβική μουσική παράδοση» που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια των δύο χωρών, όπως τα τραγούδησαν οι χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Αγιάσου ? Λέσβου και «Άγιος Σάββας» του αντίστοιχου βοσνιακού σχολείου του Μπροντ. Η έκδοση του CD αυτού, αύξησε την αυτοπεποίθησή μας, έδωσε σ? όλα τα παιδιά τη χαρά της επιτυχίας και ενθάρρυνε την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ε. Ι. Κοντέλλη που πάντοτε πρόθυμος και ευαίσθητος σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, δέχτηκε να είναι ο χρηματοδότης αυτής της δράσεως, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημά μας.

Ευχαριστίες στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, που πάντοτε στέκεται δίπλα μας και στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας με έμψυχο και άψυχο υλικό, στους μουσικούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς, στα παιδιά που πήραν μέρος διαθέτοντας αρκετές ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους, στη «Φωτοεκδοτική» που σχεδίασε κι επιμελήθηκε της έκδοσης του ένθετου φυλλαδίου και σ? όσους καθ? οιανδήποτε τρόπο συνέβαλαν για την παραγωγή του μουσικού CD.

Γρηγόριος Χατζηφώτης
Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου - Λέσβου

Υποκατηγορίες

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 12
Χθες13
Τη βδομάδα 25
Προηγούμενη βδομάδα 386
Το μήνα 814
Προηγούμενο μήνα 908
Σύνολο 114276
Σύνολο Χρηστών2
Χρήστες 0
Επισκέπτες 2