Ευέλικτη ζώνη

Η Κεραμική Τέχνη της Αγιάσου

Η εργασία έγινε από την μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου, Μαρία Λιακάτου, με τη καθοδήγηση της δασκάλας Χριστίνας Σαμοθρακή στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εργασία!

Αγιάσος 2006

Τα "τσανακαλιώτικα" αγγεία

Η εργασία έγινε από την μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου, Μαριάνθη Χατζημιχαήλ, με τη καθοδήγηση της δασκάλας Χριστίνας Σαμοθρακή στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εργασία!

Αγιάσος 2006

Υφαντική - Αργαλειός

ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ

Ο όρθιος αργαλειός είναι ήδη γνωστός στον «Όμηρο». Ο Ομηρικός μεγάλος ιστός ήταν πλατύς αργαλειός και η γυναίκα ύφαινε μπροστά του περπατώντας. Στους οριζόντιους οι υφάντρες ήταν καθιστές. Η δημιουργία ενός εξελιγμένου τύπου αργαλειού με τα μπάρια και τις πατήθρες ίσως πρέπει να αποδοθεί στον Ασιατικό χώρο.

Στη νεότερη εποχή, ο αργαλειός γίνεται συνήθως από κυπαρισσόξυλο ή σπανιότερα από καρυδιά και οι υφάντρες δούλευαν συνήθως μπροστά του καθιστές.

Την ακμή της υφαντουργίας βοήθησε πολύ η ανάπτυξη της νηματουργίας από τον 18ο αιώνα. Οι υφαντικές ύλες διακρίνονται σε ζωικές (μαλλί, μετάξι) και φυτικές (βαμβάκι, λινάρι, καννάβι, σπάρτο).

Διαβάστε περισσότερα: Υφαντική - Αργαλειός

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 88
Χθες32
Τη βδομάδα 680
Προηγούμενη βδομάδα 260
Το μήνα 825
Προηγούμενο μήνα 1286
Σύνολο 50984
Σύνολο Χρηστών21
Χρήστες 0
Επισκέπτες 21